رفتن به محتوای اصلی
x

معرفی

معرفی گروه سلامت و رفاه اجتماعی

گروه سلامت و رفاه اجتماعی دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رشته های سلامت و رفاه اجتماعی(مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا) و نیز مددکاری اجتماعی(مقطع کارشناسی ارشد) پذیرش دانشجو دارد.

  1. رشته سلامت و رفاه اجتماعی

تعریف رشته:

رفاه اجتماعی شامل مجموعه اقداماتی در سطوح مختلف از سیاستگذاری تا ارائه خدمات است که در هر یک از بخشهای دولتی، خصوصی، خانواده، و خیریه با هدف پیشگیری، كنترل يا كاهش مشکلات اجتماعی و ارتقاء کیفیت زندگی آحاد جامعه صورت می گیرد. توجه به آموزش دانشگاهی مباحث مربوط به سیاست اجتماعی و رفاه اجتماعی تقریباً از دهه دوم قرن بیستم ابتدا در انگلیس و سپس سایر دانشگاه های کشورهای اروپایی و آمریکایی، استرالیا و کانادا مطرح شد. در حال حاضر، در بیشتر دانشکده های علوم اجتماعی در دانشگاه های معتبر جهان از جمله دانشگاه لندن، آکسفورد، هاروارد، برکلی و یو سی ال ای دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری این رشته برگزار می شود.

گروه سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال ۱۳۹۴ شروع به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد نمود و تا سال 1402 هشت دوره دانشجو در این مقطع پذیرش نموده که بسیاری از آنها فارغ التحصیل شده اند. رشته سلامت و رفاه اجتماعی یک علم و دانش بین رشته ای است که ترکیبی از علوم اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، مدیریت، فلسفه و سلامت است. دانش آموختگان این رشته پس از پایان دوره با درک و تحلیل مشکلات اجتماعی، سیاست های رفاه اجتماعی و سلامت کشور، هدایت و کارشناسی موثر و ارائه خدمات در مراکز، موسسات و نهادهای رفاهی جامعه در بخش های دولتی، خصوصی، عمومی، خیریه و مردم نهاد را بر عهده گرفته و در قلمرو بهزیستی و رفاه اجتماعی کشور برای توسعه و ارتقا کیفیت زندگی آحاد مردم تلاش می کنند. همچنین این گروه از سال 1401 پس از کسب مجوزها و صلاحیت های لازم شروع به جذب دانشجو در مقطع دکترای سلامت و رفاه اجتماعی نموده است.

رسالت گروه در رشته سلامت و رفاه اجتماعی

تربیت نیروهای آگاه به مسائل علمی روز، توانمند، مسئولیت پذیر، اخلاق مدار و پاسخگو به سلامت افراد و جامعه، دانش آموختگان رشته سلامت و رفاه اجتماعی باید سطح ارائه خدمات سلامت و رفاه اجتماعی مورد نیاز گروه های هدف سلامت و رفاه اجتماعی را بسط و گسترش دهند و در جهت رشد و ارتقاء کمی و کیفی خدمات مراکز و موسسات رفاه اجتماعی حرکت کنند. همچنین، گروه سلامت و رفاه اجتماعی تلاش می نماید، پژوهش های بنیادین و کاربردی تقاضا محور در راستای تولید دانش کاربردی و اثرگذار در حوزه سلامت و رفاه اجتماعی انجام دهد.

چشم انداز گروه در رشته سلامت و رفاه اجتماعی

با توجه به تغییرات و گسترش سریع دانش سلامت و رفاه اجتماعی و رشته های وابسته درصدد هستیم که رشته سلامت و رفاه اجتماعی به سطحی پیشرفته و متحول همسان با جوامع علمی جهان تبدیل شود و دانش تولید شده توسط اندیشمندان داخلی حوزه سلامت و رفاه اجتماعی توان تاثیرگذاری بر وضعیت واقعی بهزیستی مردم و تامین حداقل نیارهای آنها در زمینه سلامت و رفاه اجتماعی را داشته باشد.

اهداف کلی گروه در رشته سلامت و رفاه اجتماعی

  1. ارتقاء فعالیتهای آموزشی گروه سلامت و رفاه اجتماعی
  2. ارتقاء کمیت و کیفیت پژوهشی گروه سلامت و رفاه اجتماعی
  3. توسعه‌ی کمی و کیفی هیات علمی گروه سلامت و رفاه اجتماعی
  4. توسعه اخلاق حرفه ای گروه سلامت و رفاه اجتماعی
  1. رشته مددکاری اجتماعی

تعریف رشته:

مددکاری اجتماعی حرفه ای است که در آن مددکار اجتماعی با ایجاد ارتباط مناسب، بهره گیری از فرصتهای اجتماعی وروشهای مداخله، ظرفیت تغییر و توانایی حل مساله افراد، گروه ها و جامعه را تقویت می کند و آنان را در راستای بهبود بخشیدن به موقعیت خویش ، به زیستن و ارتقاء کیفیت زندگی قادر می سازد. این رشته با تکیه بر علوم اجتماعی و علوم سلامت(به ویژه سلامت روانی و اجتماعی) افراد و ساختارها را در مقابله با چالشهای زندگی یاری می کند و زمینه ارتقاء رفاه و بهزیستی آنان را فراهم می کند. پایه و اساس این رشته اهمیت دادن به عدالت اجتماعی، ارزش های جاری در جامعه و احترام به حقوق انسانی، مسئولیت جمعی و احترام به تفاوت انسان ها با یکدیگرمی باشد.

گروه سلامت و رفاه اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از سال 1401 پس از کسب مجوزها و صلاحیت های لازم  شروع به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد مددکاری اجتماعی نمود و در صدد است با تاکید بر سلامت روانی و اجتماعی و به طور ویژه در بخشی از تیم درمان، پیشگیری و توانبخشی به بیماران، خانواده ها و جامعه سلامت یاری رساند.

رسالت گروه در رشته مددکاری اجتماعی

تربیت نیروهای متعهد، ارزش مدار، آگاه و کارآمد است که با تکیه بر ارزشهای انسانی و اصول مددکاری اجتماعی در سطوح مختلف پیشگیری و مقابله با مشکلات اجتماعی(به ویژه در حوزه سلامت روانی-اجتماعی) و بهبود کیفیت زندگی افراد،گروه ها و اجتماعات را داشته باشند.

چشم انداز گروه در رشته مددکاری اجتماعی

با توجه به تحولات در زندگی اجتماعی، رویکرهای نوین در ارتقا وتامین سلامت  و لزوم حمایت های اجتماعی از بیماران انتظار می رود دانش آموختگان این مقطع بتوانند خدمات مددکاری اجتماعی به گروه های هدف(بیماران، خانواده ها، آسیب دیدگان و افراد در معرض آسیب) را در بالاترین سطح ممکن علمی و حرفه ای ارائه دهند و خدماتی با معیارهای به روز به جامعه هدف ارائه نمایند.

اهداف کلی گروه در رشته مددکاری اجتماعی

تربیت مددکاران اجتماهی ورزیده ای که با به کارگیری اصول، ارزش ها، اخلاق و دانش حرفه ای قادر باشند در جهت بهزیستن افراد، خانواده ها، گروه ها و جامعه ارائه خدمت کنند.

تربیت مددکاران اجتماعی که بتوانند با بهره گرفتن از دانش و مهارت حرفه ای نسبت به پیشگیری، ارتقاء سطح زندگی و بسط عدالت اجتماعی اقدام کنند.

تلاش برای ارتقاء و رشد مستمر حرفه مددکاری اجتماعی

توسعه دامنه ای از مهارتهای قابل انتقال مورد نیاز توسط دانش آموختگان همچون حل مساله، تفکر انتقادی، ارتباطات

-توسعه در ایجاد رشته های تخصصی مددکاری اجتماعی

-توسعه آموزش و پژوهش در مددکاری اجتماعی